فهرست این محتوا: پنهان 1) آموزش رزین اپوکسی به طور کلی: 2) برای آموزش و کار با رزین چه وسایلی مورد نیاز است؟ 3) رزین ….
اگر به رزین علاقه دارید و نمی دانید برای آموزش رزین از کجا شروع کنید و چه وسیلههایی باید بخرید و چقدر هزینه لازم است تا آخرین این مقاله با شیمی افسون همراه باشید. در این مقاله قصد داریم وسیلههایی که نیاز هست برای اموزش و کار با رزین تک تک به شما معرفی کنیم.
همچنین به این بپردازیم که چه وسیلههایی ضروری هست که حتما باید اول کار بخرید و چه وسیلههایی اگر بعدا خرید کنیم هم مشکلی پیش نخواهد آمد که قطعا هزینهی زیادتری نسبت به مواد اولیه شروع آموزش و کار با رزین دارند.
رزینها یکی از گونههای مواد پلاستیکی هستند که به عنوان یک ماده شیمیایی پلیمری طبیعی یا ترکیبی از مواد شیمیایی تشکیل شدهاند. این رزینها ممکن است به صورت مایع، جامد یا چسبنده باشند و به دلیل انواع ویژگیهایشان، در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرند.
رزینها از دسته موادی هستند که در صنایع مختلف، از جمله تولید مواد پلیمری، صنعت الکترونیک، صنایع خودروسازی، صنایع ساختمانی، صنایع دریایی، تولید لوازم آرایشی و بهداشتی، تولید غذا و بستهبندی و غیره استفاده میشوند. خواص این مواد شامل استحکام بالا، مقاومت در برابر حرارت، مقاومت در برابر شیمیاییها و اشعهی UV، انعطافپذیری و شفافیت میباشد. با توجه به این خواص، رزینها در تولید محصولات متنوعی کاربرد دارند.
آموزش کار با رزین بسیار حائز اهمیت است، زیرا رزین به عنوان یک ماده شیمیایی پرکاربرد در صنایع مختلف به کار میرود، از جمله صنایع ساخت و ساز، صنایع خودرو، صنایع الکترونیک، صنایع لوازم خانگی و غیره. بنابراین، یادگیری فنون و مهارتهای لازم برای کار با رزین، به عنوان یکی از مهمترین مسائل در زمینه تولید و صنایع مختلف محسوب میشود.
همچنین، آموزش کار با رزین به دلیل ویژگیهای خاص این ماده، از جمله انعطافپذیری، قابلیت شکلپذیری، مقاومت در برابر حرارت و سایش، ضدآب بودن و غیره، بسیار مفید است. با یادگیری این مهارت، میتوانید به عنوان یک مهارت کارآفرینی نیز استفاده کنید و محصولات خود را تولید و به فروش برسانید تا درآمد بیشتری کسب کنید.
رزین، یک ماده شیمیایی است که به شکل ترکیبی از مواد شیمیایی به دست میآید و در صنایع گوناگون و محصولات متعددی کاربرد دارد. در اینجا، انواع رزین و کاربردهای آنها مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
رزین پلی استر: در صنایع مختلف از جمله صنایع قایقسازی، خودروسازی، ساختمانسازی و مبلسازی، از رزین پلی استر استفاده میشود. در صنعت قایقسازی، برای ساخت قایقها، جعبههای داخلی و بیرونی قایق و بخشهایی از بدنه قایق استفاده میشود. همچنین در صنعت خودروسازی، برای ساخت قطعات داخلی خودرو، سقف خودرو و بخشهای دیگر استفاده میشود.
رزین اپوکسی: در صنایع ساختمانسازی و خودروسازی، از رزین اپوکسی بسیار استفاده میشود. از آن برای ساخت انواع محصولات چون سطوح کف، کفپوشها، مواد چسبنده، آببندی، درب و پنجرهها و ساخت قطعات دیگر استفاده میشود.
رزین فنولیک: در صنایع الکتریکی، دکوراسیون داخلی و صنایع خودروسازی از رزین فنولیک استفاده میشود. همچنین از آن برای ساخت پوششهای مقاوم در برابر شعله، صفحات کامپوزیتی و مواد عایق استفاده میشود.
رزین پلیاورتان: در صنایع کفپوش، صنعت ساختمانسازی، خودروسازی و الکترونیک، از رزین پلیاورتان استفاده میشود. از آن برای ساخت کفپوشها، مواد عایقی، قطعات خودرو، اسباب بازی، لوازم جانبی الکترونیکی، بالشتک، لوازم خانگی و دکوراسیون داخلی استفاده میشود.
همچنین، رزینها در صنایع پوشاک، ساخت و ساز، صنایع دریایی و هوایی، صنایع غذایی، صنایع چوب و مبلمان، صنایع رنگ و رزین و… کاربرد دارند. به همین دلیل، آموزش کار با رزین برای افرادی که در این صنایع فعالیت میکنند، بسیار مهم است. در این صنایع، استفاده از رزینهای متنوع و با کیفیت، از اهمیت بسیاری برخوردار است.
اولین گزینه برای شروع کار تهیه کردن رزین اپوکسی و هاردنر هست. اگر برای ظروف رزینی دارید آموزش می بینید، برای شروع رزین اپوکسی یک و نیم کیلوگرمی برای شما کافیست و میتوانید از این مقدار حجم شروع کنید و بسته به ظروفی که قصد دارید بسازید در مراحل بعدی حجم رزین بیشتری را خریداری کنید.
دقت کنید که هاردنر یا سخت کننده که تهیه می کنید با رزین اپوکسی شما جور باشد و مکمل همدیگر باشند. حجم هاردنر کمتر از حجم رزین تهیه می شود. اگر در مورد رزین اپوکسی اطلاعات دقیقی ندارید حتما مقاله “” را مطالعه کنید. رزین و هاردنر را با ترکیب مشخصی بسته به راهنمای نوشته شده روی رزین با هم مخلوط می کنیم. در مورد ترکیب رزین و هاردنر هم اگر سوال یا ابهامی دارید این مقاله ای که قبلا نوشته شده بسیار برای شما کاربردی خواهد بود.”ترکیب رزین و هاردنر”
وسیله کاربردی بعدی جهت شروع آموزش رزین و کار با رزین ترازوی دیجیتال هست که برای ابتدای کار حجم پانصد گرمی یا هزار گرمی ترازو موجود هست که میتوانید از آن استفاده کنید. حالا در حجمهای بزرگتر دوهزار گرمی و به بالا هم هست که میتوانید برای ظروف رزینی تهیه کنید ولی ابتدای کار همین ترازوی پانصد گرمی و یا هزار گرمی کار راه انداز است.
در کار با رزین، لازم است با تجهیزات و مواد مورد نیاز آشنا باشیم. تجهیزات اساسی شامل پوششهای محافظ، لوازم ایمنی (مانند دستکش، ماسک و عینک ایمنی)، محیط با دمای کنترل شده و قفسههای نگهدارنده رزین و تجهیزات دیگر میباشد.
مواد لازم برای کار با رزین شامل رزین ، مادهی سختکننده (هاردنر)، مادهی روانکننده، پیگمنتها، الیاف و سایر مواد افزودنی (مانند نانوذرات سازگار با رزین) میباشد.
رزین خود میتواند شامل رزین پلیاستر، رزین اپوکسی، رزین پلییورتان و رزین پلیآمید باشد. هر کدام از این رزینها دارای خواص و کاربردهای متفاوتی هستند.
مادهی سختکننده (هاردنر) برای رزین اپوکسی معمولاً یک ترکیب دو بخشی از اپوکسی و آمین است که پس از مخلوط شدن با رزین، ترکیبی سفت و سخت ایجاد میشود. برای رزین پلیاستر و پلییورتان نیز مادهی سختکنندهی (هاردنر) خاصی وجود دارد.
مادهی روانکننده برای تهیهی رزینهای سفت و انعطافپذیر استفاده میشود و کمک میکند تا رزین به صورت یکنواخت در سطح کار پخش شود.
پیگمنت ها به عنوان مواد رنگدهی برای رزین ها استفاده می شوند و الیاف برای تقویت ساختار و بهبود مقاومت مکانیکی مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به اینکه کار با رزین به دلیل نیاز به تجهیزات خاص و مواد شیمیایی، به یک فرآیند حرفه ای تبدیل شده است، شناخت تجهیزات و مواد لازم برای انجام کار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
برای کار با رزین، به عناصر اساسی مورد نیاز شامل رزین، ترکیب کننده، فرم دهنده و اکسید کننده اشاره می شود. رزین ها در انواع مختلفی از جمله پلی استر، اپوکسی و پلی یورتان وجود دارند که هر کدام برای کاربردهای خاص خود مناسب هستند.
ترکیب کننده ها مانند اسید فسفریک، اسید سولفوریک، تتراهیدروفوران و متیل اتیل کتون (MEK) برای اجرای کار استفاده می شوند.
در حین کار، فرم دهنده ها برای ایجاد فشار و درجه حرارت مورد استفاده قرار می گیرند. مواد اکسید کننده مانند پراکسید هیدروژن، نیتروژن اکسید و هیدروکسید پتاسیم نیز برای کاربردهای خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین، مواد رنگزایی، روان کننده ها و مواد ضد خش نیز در برخی از کاربردها استفاده می شوند.
در طول فرآیند کار با رزین، تجهیزات مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. مانند مخازن مخصوص برای نگهداری رزین، تجهیزات مختلفی برای مخلوط کردن مواد، دستگاه های تزریق رزین، کپسول فشاری و پیستول حرارتی برای ایجاد فشار و دمای لازم جهت فعال سازی رزین ها استفاده می شوند. همچنین، برای ایمنی، دستکش های نیتریل و ماسک مناسب برای جلوگیری از تماس مستقیم با رزین و تنفس بخارات شیمیایی در دسترس می باشند.
برای حباب گیری نیاز به فندک های اتمی داریم که در ابتدای کار با رزین و آموزش رزین کاری می توانید از همین فندک های ساده استفاده کنید.
ظروفی که برای ترکیب رزین و هاردنر نیاز هست ظروفی هستند که تلقی و یا پلاستیکی و یا از جنس پلی اتیلن باشند که رزین و هادنر به آن نچسبد و بعد از خشک شدن به راحتی از ظرف جدا شود. برای آموزش کار با رزین زیورآلات که حجم کمی رزین و هاردنر ترکیب می شوند از ظروف کوچک تر پلی اتیلنی استفاده کنید. حتی می توانید از لیوان های یکبار مصرف هم برای ترکیب رزین و هاردنر بهره ببرید که بعد از استفاده آن را دور بیاندازید.
البته بعد از خشک شدن رزین باقی مانده در ظرف قابل جدا شدن از لیوان یکبار مصرف هم هست.
ابزار دیگهای که برای آموزش رزین نیاز داریم وسیلهای هست برای هم زدن رزین که از نوع چوب میتوانید استفاده کنید. رزین به چوب می چسبد بنابراین توجه کنید که این ابزار یکبار مصرف محسوب می شود. مثلا چوب بستنی ابزار خوبی برای هم زدن رزین می تواند باشد. فقط توجه کنید که تیکههای براده چوب خورد نشود و داخل رزین نریزد.
برای رزین در حجم زیاد و کار با ظروف رزینی میتوانید از ابزار فلزی هم استفاده کنید که کار با آن راحت تر هم هست. از کاردک های شیشه ای هم میتوانید تهیه کنید اما چون شکننده هستند کمتر مورد استفاده قرار میگیرند.
وسیلهی دیگهای که برای آموزش رزین نیاز داریم بیس های چوبی هستند که ما تکنیکهای رزینی را روی بیسهای چوبی کار میکنیم یا توی قالب سیلیکون. بیس های چوبی جنسش اگر امدیاف خام باشه قطعا بهتر است به خاطر اینکه سطح فشردهای دارد و رزین داخلش نفوذ نمی کند و سطح کار ما کاملا یک دست و صیقلی باقی می ماند. از نوع روکش دارش هم هست که البته مقاومت کمتری دارند نسبت به نوع خام آن.
چوب هایی که روکش دارند مثل بیس ساعت شیشه ای که معمولا در آموزش رزین یاد میگیرید به خاطر روکشی که دارند اگر بعد از رزین کاری شسته شوند و یا از دست بیفتند رزین ترک میخورد و به راحتی از سطح کار جدا می شود. بنابراین نوع بهتر بیس های چوبی ام دی اف خام هست که باید تهیه کنید.
بیس دیگری که میتوانید کار با رزین انجام دهید قالب های سیلیکونی هستند که سایزها و مدل های مختلفی دارند. در آموزش رزین یاد میگیرید که چگونه با ریختن رزین در قالب های سیلیکونی و استفاده از رنگ ها، قطعات رزینی زیبایی همچون زیرلیوانی و زیورآلات بسازید. پس از خشک شدن رزین در قالب های سیلیکونی، با احتیاط رزین را از قالب جدا می کنید. بنابراین رزین به سیلیکون هم نمیچسبد.
برای زیورآلات از قاب های فلزی هم میتوانید استفاده کنید که سایزها و طرح های مختلفی دارند. دقت کنید وقتی رزین را داخل قاب های فلزی بریزید رزین به آن میچسبد و جدا نمی شود. بنابراین در مدل هایی که قاب رزین شما قرار است از جنس های فلزی باشد مثل گردنبد یا گوشواره از این بیس های فلزی میتوانید تهیه کنید.
پایهها و اکسسوریهای برنجی برای دیزاین و تزیین کردن حالا یا تختههای سرو و یا همین ظروف رزینی استفاده میشود که نوعی پایه ها برای جامیوهای و آجیل خوری پایههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. پایههایی هستند که برای زیر سینیها و یا شیرینی خوری ها استفاده می شود. طرحها و مدلهای مختلفی دارند.
وسیلهی دیگهای که در اموزش رزین و کار با رزین مورد نیاز و ضروری هست رنگهاست. برای رنگ ها ما دستههای مختلفی داریم دسته های رنگی پوششی داریم و غیر پوششی. پوششی شامل رنگهای خمیری و پودری میشود که خود پودری شامل پودری معمولی و پودری صدفی می شود. یک دست یه رنگ دیگر داریم که پوششی نیستند رنگهای جوهری شفاف و یا ترنسپرنت که از آنها نور عبور می کند.
خب ما از این دو دسته رنگها رنگ میکروبی با یک مدل جوهر الکلی هست که برای تکنیک خاصی استفاده می شود. رنگهای میکروبی برای تکنیک میکروبی که رنگ سفیدش حتما ضروری و در کار با رزین حتما باید باشد. و رنگ های جوهر الکلی برای تکنیک جوهر الکلی هست. مهم نیست که برای شروع آموزش رزین چه رنگی بخرید. مثلا میتوانید سه رنگ اصلی را تهیه کنید که فقط تکنیک مورد نظر را یاد بگیرید و تمرین کنید.
رنگ های دیگری هم هستند که پیگمنت طلایی، پودر فلز یا پودر فشرده آلمانی که اسامی مختلفی دارند نیز قابل تهیه و استفاده در کار با رزین هستند. با این رنگ میتوانید دور ظروف رزینی را رنگ کنید که با آن میتوانید ورق طلای مایع بسازید که با لاک الکلی یا وارنیش ترکیب میشود و با قلمو دور تا دور کارها زده می شود.
از گل های خشک شده و انواع اکلیل ها میتوان در هنگام کار با رزین استفاده کرد.
هنگامی که از بیس های چوبی طرح دار استفاده میکنید حتما باید زیر کار را با چسب های پهن محکم ببندید تا وقتی رزین را روی چوب یا داخل حفره های بین چوب میریزید، سطح زیر چوب و اصطلاحا پشت کار رزین خارج نشود و سطح صافی ایجاد کند. پس از خشک شدن رزین میتوانید این چسب را به راحتی از پشت کار جدا کنید. این نوع چسب ها با چسب های پهن معمولی متفاوت هستند و از آنها محکم تر هستند.
برای برداشتن رنگ ها میتوانید از ابزاری مثل قطره چکان استفاده کنید.
رزین یک مادهی شیمیایی هست مثل بقیهی مادههای شیمیایی و یک سری نکات را باید حتما رعایت کنید. اولا اتاقی که میخواهید کار کنید حتما باید استاندارد باشد و تهویه داشته باشه. نور مناسبی داشته باشد. میز کار جلوی پنجره نباشد. چون اشعه یو وی خورشید باعث خرابی کار رزینی می شود.
اتاقی که برای کار با رزین انتخاب کردید حتما باید از نظر دما و رطوبت سنجیده شود. میتوانید از رطوبت سنج و دماسنج استفاده کنید. رطوبت نباید بیشتر از پنجاه درصد باشد و دما هم باید بین بیست و سه تا بیست و پنج درجه باشد.
حتما میزی که روی آن رزین کار میکنید صاف و تراز باشد.
ساخت زیورآلات با رزین اپوکسی یکی از آن فرآیندهای هنری است که ممکن است برای سلیقه شما بسیار جذاب باشد. اگر به دنبال آموزش رزین اپوکسی زیورآلات (جواهرات) هستید و نمیدانید از کجا شروع کنید، این مقاله جواهرات رزینی فقط برای شماست!
فرآیند کار با رزین به صورت کلی شامل چندین مرحله میشود. در ادامه به توضیح این مراحل، نحوه آماده سازی مواد و تجهیزات و نکات مهم در کار با رزین پرداخته میشود:
آماده سازی رزین:ابتدا قالب مورد نظر برای ساخت قطعات با استفاده از موادی مانند چوب، پلاستیک، متال یا سیلیکون طراحی و ساخته میشود. برای تزریق رزین به داخل قالب، باید قالب به گونهای طراحی شده باشد که رزین به راحتی در داخل آن تزریق شود.
تزریق رزین:در مرحله بعد، رزین آماده شده با افزودن ترکیبی از ترکیبات شیمیایی و کاتالیزورها. این کار معمولاً با توجه به نوع رزین و هدف نهایی صورت میگیرد.
سپس، با استفاده از تجهیزاتی مانند پمپ تزریق و لولههای مخصوص، رزین آماده شده به داخل قالب تزریق میشود.
خشک شدن و دما گرفتن:پس از تزریق رزین به داخل قالب، قطعه باید برای خشک شدن و دمای گرفتن به مدت زمانی خاصی در محیطی خشک و مناسب قرار گیرد. این زمان معمولاً بر اساس نوع رزین و شرایط فضایی مشخص میشود.
جداسازی قطعه:پس از اینکه قطعه به طور کامل خشک شد و دمای گرفت، باید از داخل قالب جدا شود. برای این کار از روشهایی مانند گریس کردن قالب یا استفاده از محلولهای خاص جهت جداسازی استفاده میشود.
پایان دهی:در نهایت، قطعه باید برای پایان دهی در اتاقی با دمای کنترل شده قرار گیرد. این کار به این منظور است که رزین به طور کامل خشک شود و قطعه نهایی آماده استفاده باشد. در این مرحله، ممکن است نیاز باشد قطعه را تمیز کنید و در صورت نیاز آن را سفید کنید.
در کار با رزین باید به نکات مهمی توجه کنید که میتواند تأثیر مستقیمی بر کیفیت نهایی کار شما داشته باشد. برخی از این نکات عبارتند از:
۱. ایمنی: حتماً در زمان کار با رزین، از لباسهای محافظ، دستکش، عینک و ماسک استفاده کنید تا خودتان و اطرافیان را در برابر خطرات محتمل محافظت کنید.
۲. محیط: محل کار باید به طور کامل تهویه شده و فضای کافی داشته باشد تا از تمامی گازها و بوهای ناشی از رزین جلوگیری شود. همچنین، از شعلههای آتشزا و سایر اشیاء قابل اشتعال نزدیک به رزین خودداری کنید.
۳. ذخیرهسازی: رزینها باید در محل خشک، خنک و بدون نور خورشید نگهداری شوند. همچنین، قبل از استفاده باید به دقت تاریخ انقضای رزین را بررسی کرده و رزینهایی که تاریخ انقضای آنها گذشته است را استفاده نکنید.
۴. مخلوط کردن: برای تهیه مخلوط رزین، به دقت به نسبتهای تعیین شده در دستورالعمل توجه کرده و آنها را دقیقاً رعایت کنید. همچنین، برای تهیه مخلوط باید از ابزار و وسایل مناسب و شیشههایی با دقت مناسب استفاده کرد.
۵. خشک شدن: زمان خشک شدن رزین متفاوت است و به عواملی مانند نوع رزین، دما و رطوبت محیط، نوع تقویت کننده و حجم قطعه بستگی دارد. برای اطمینان از خشک شدن کامل رزین، میتوان از تست کوچکی به نام “تست خنک کننده” استفاده کرد. در این تست، قطعه کوچکی از رزین و تقویت کننده برداشته شده و در یک محیط خنک قرار داده میشود تا ببینید آیا رزین به طور کامل خشک شده است یا خیر.
علاوه بر این، در کار با رزین نکات مهم دیگری نیز وجود دارند که باید به آنها توجه شود. برای مثال، در زمان تقویت قطعات، باید از تمامی ابزارها و تجهیزات لازم استفاده کرد تا بتوانید با کیفیت بالایی قطعه خود را تولید کنید. همچنین، باید هنگام انتخاب تقویت کننده مناسب به دقت عمل کرد و تقویت کنندهای انتخاب کرد که با نوع رزین شما سازگاری داشته باشد.
رنگ آمیزی و طراحی در کار با رزین به عنوان یکی از مراحل مهم در ساخت اشیاء و قطعات از رزین استفاده میشود. رنگ آمیزی رزین میتواند به دو روش انجام شود، شامل افزودن رنگ به خود رزین و یا استفاده از رنگهای خارجی.
به طور معمول، برای افزودن رنگ به خود رزین، از رنگهای اکریلیک و چوب استفاده میشود. در این روش، قبل از مخلوط کردن رزین و سختکننده، رنگ اضافه میشود و سپس با هم مخلوط میشوند. در صورت نیاز به رنگ غلیظتر، میتوان از پودرهای رنگ استفاده کرد.
روش دیگر برای رنگ آمیزی، استفاده از رنگهای خارجی مانند رنگهای اکریلیک، رنگهای روغنی، رنگهای پلیاورتان و چندین نوع رنگ دیگر است. در این روش، پس از ساخت قطعه از رزین، قطعه به صورت کامل خشک میشود و سپس روی آن با استفاده از قلمهای رنگی یا براشهای رنگی، طرح یا نقشهای مورد نظر را ایجاد میکنند.
از جمله تکنیکهای طراحی در کار با رزین، میتوان به استفاده از الگوهای چاپ شده، استفاده از نوارهای چسبان، و استفاده از نوارهای ماسکینگ اشاره کرد. همچنین، با استفاده از فنون مختلف رنگ آمیزی مانند رنگ آمیزی لایه به لایه، رنگ آمیزی خمیری، رنگ آمیزی اسپری و رنگ آمیزی مستقیم، میتوان طرحهای متنوعی روی قطعات رزینی ایجاد کرد.
رزینهای مختلف قابلیت پذیرش رنگ با استفاده از مواد رنگی مختلف را دارند. اعمال رنگ به رزین در دو روش مختلف انجام می شود: رنگ آمیزی رزین و رنگ آمیزی فرآیند پر کردن.
رنگ آمیزی رزین:
در این روش، ماده رنگی به مقدار دقیقی به رزین اضافه می شود. این مواد می توانند پودر، مایع یا رنگهای مرکب باشند. برای به دست آوردن رنگ دلخواه، می توانید از ماده رنگی درصددار و یا ماده رنگی با ترکیبی از رنگ های پایه استفاده کنید. پس از اضافه کردن ماده رنگی، رزین را خوب مخلوط کرده و به روش معمولی برای ساخت قطعه استفاده کنید.
رنگ آمیزی فرآیند پر کردن:
در این روش، رنگ به عنوان مواد پرکننده در لایه های مختلف اعمال می شود. این روش باعث به دست آوردن طرح های پیچیده تر و دقیق تر می شود. ابتدا، باید یک لایه نازک از رزین را در قالب بریزید و سپس رنگ مورد نظر را اعمال کنید. پس از اینکه رنگ خشک شد، باید مراحل بالا را برای اعمال لایه های دیگر انجام دهید. پس از اینکه همه لایه ها ریخته شده باشند، قطعه را برای خشک شدن بگذارید.
نکات مهم در اعمال رنگ:
استفاده از مواد رنگی با کیفیت و قابل اعتماد.
توصیه می شود که مواد رنگی را به میزان دقیق و با توجه به ترکیب رنگ های پایه مورد استفاده، اندازه گیری کنید.
در هنگام اعمال رنگ به رزین، نیاز است تا بسیار دقیق و با دقت بالا باید رنگ را با هم مخلوط کرد تا ترکیبی همگن و بدون حباب تولید شود. سپس، میتوان از ابزارهای مختلفی مانند برس، کنسانتره، و شاتر برای اعمال رنگ به قطعات رزین استفاده کرد.
همچنین، میتوان با ترکیب رنگهای مختلف و استفاده از ابزارهایی مانند سیلیکون، ماسکینگ تیپ، و مهرهای چاپی، طرحهای مختلف را روی قطعات رزین اعمال کرد. در نهایت، با پوشاندن قطعات رزین با روکش حفاظتی، رنگ به خوبی حفظ میشود و قطعه آماده نمایش یا استفاده میشود.
۳. آمیختن رنگ به درستی: برای به دست آوردن رنگ دلخواه، رنگ را به درستی با رزین آمیخته و تا زمانی که رنگ به صورت یکنواختی آمیخته نشده است، همچنان آمیخته شود.
۴. استفاده از فضای مناسب: برای اعمال رنگ به رزین باید در یک فضای مناسب و به دور از هوای آلوده و گرد و غبار انجام شود.
۵. استفاده از ابزار مناسب: برای اعمال رنگ به رزین باید از ابزار مناسبی مانند برس، کلید، قلم رنگی و… استفاده کنید. این ابزارها باید قبل از استفاده با آب و صابون شسته شده و خشک شوند.
۶. استفاده از رنگهای مناسب برای طراحی: در انتخاب رنگ برای طراحی باید با توجه به ترکیب رنگها، بهترین رنگها را انتخاب کنید. همچنین باید به سلیقه مشتری و نیاز پروژه نیز توجه شود. برای مثال، در صورتی که میخواهید کاری با ظاهر شیک و مدرن داشته باشید، انتخاب رنگهای متالیک میتواند مناسب باشد. همچنین، انتخاب رنگهای زنده و شاد در پروژههای کودکانه و سرگرمی نیز معمول است.
به هر حال، در انتخاب رنگ باید با سلیقه مشتری و نیاز پروژه هماهنگ شد و بهتر است با تجربه و ذوق هنری خود نیز سازگار باشید.
طراحی و شکل دهی به رزین به دو روش دستی و با استفاده از دستگاههای خاص انجام میشود. در روش دستی، با استفاده از موادی مانند چوب، فلز، سیم، کاغذ، پارچه و… طرح مورد نظر روی رزین ایجاد میشود. برای این کار ابتدا قالب مورد نظر با استفاده از مواد مناسب مثل سیلیکون یا پلی استر ساخته میشود. سپس رزین ریخته شده و پس از خشک شدن، طرح مورد نظر بر روی رزین برجسته میشود.
در روش شکل دهی با استفاده از دستگاههای خاص، از طریق فرآیند سه بعدی سازی با استفاده از نرم افزارهای مخصوص، طرح مورد نظر روی کامپیوتر طراحی و سپس به دستگاه چاپ سه بعدی فرستاده میشود. در این دستگاه، رزین به شکل طرح مورد نظر چاپ میشود و پس از خشک شدن، طرح نهایی روی رزین ایجاد میشود.
در هر دو روش طراحی و شکل دهی به رزین، میتوان از رنگهای مختلف و رزینهای شفاف یا رنگی استفاده کرد تا طرح نهایی جذابیت بیشتری داشته باشد. همچنین با استفاده از جواهرات، سنگهای قیمتی و چوب، میتوان تزئیناتی خاص و با ارزش برای طرح ایجاد کرد.
آموزش کار با رزین اپوکسی زیورآلات
برای شروع فرآیند آموزش رزین اپوکسی زیورآلات به این مواد نیاز دارید:
لوازم آموزش کار با رزین اپوکسی بدلیجات – آموزش رزین اپوکسی زیورآلات
پیشنهاد میشه این مطلب رو بخونی »» چرا رزین اپوکسی کدر میشود
یکی از چیزهای عالی در مورد کار با قالبهای رزین این است که تا زمانی که بهدرستی از آنها مراقبت شود میتوان آنها را دوباره استفاده کرد. قبل از شروع فرآیند پخت رزین، قالبها باید تمیز و آماده شوند. این کار را با شستن آنها با صابون و آب گرم انجام دهید تا مطمئن شوید که هیچ ذرهای از آن باقی نمانده است. از رهاسازی قالب و نرمکننده برای اسپری کردن قالبهای خود استفاده کنید – این کار باعث میشود زمانی که آماده برداشتن شکلها هستید، آزادسازی آسانتر شود. قبل از قراردادن هرگونه اقلام یا رزین در داخل، باید مطمئن شوید که قالبها خشکشدهاند.
میتوانید از انواع قالبها استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که آنها یک پلاستیک یا سیلیکون انعطافپذیر هستند تا بهراحتی شکلهای رزین در هنگام پخت آزاد شوند. اگر از سطح دیگری برای پر کردن با رزین استفاده میکنید، مانند تریوت، اسپری رهاسازی و حالتدهنده ضروری نیست زیرا میخواهید رزین خشک شود و برای همیشه بماند!
آویز آموزش کار با رزین اپوکسی بدلیجات
اگرچه میتوان از چندین نوع مختلف رزین استفاده کرد، اما رزین اپوکسی شیمی افسون را توصیه میکنیم زیرا زمان خشک شدن کندتری دارد. بهطورکلی، این مارک رزین به شما اجازه میدهد تا یک بازه زمانی 30 دقیقهای کار کنید تا زمانی که شروع به تنظیم کند. برای مخلوط کردن، از دو بطری مختلف استفاده خواهید کرد: رزین و هاردنر. مقدار مساوی از هر دو را اندازه بگیرید و باهم مخلوطکنید.
پس از اندازهگیری، با یک چوب بستنی در یک فنجان پلاستیکی کوچک مخلوطکنید. با سرعت آهسته و پیوسته به مدت دو دقیقه مخلوطکنید. من معمولاً در یکجهت به مدت یک دقیقه تکان میدهم و جهت را تغییر میدهم تا دقیقه دوم را تمام کنم. برای به حداقل رساندن حباب در مخلوط رزین ضروری است که بهآرامی هم بزنید. هنگامیکه رزین مخلوط شد، شما یکزمان 30 دقیقهای برای شروع ریختن و تنظیم اشیاء خودخواهید داشت.
قبل از اینکه بتوان رزین را برای پخت اضافه کرد، باید اشیاء را به قالب یا سینی آویز اضافه کرد. این قسمت جالب کار است! تقریباً هر چیزی را میتوان در رزین پخت. ازآنجاییکه بیشتر قالبها کوچک هستند، اشیاء کوچکی را پیدا کنید که بهراحتی جا شوند. در این مرحله داشتن چند جفت موچین مفید خواهد بود.
بهترین بخش در مورد این مرحله این است که اگر جسم مناسب باشد، کار عالی میشود!
ساخت زیورآلات رزین اپوکسی – آموزش رزین اپوکسی زیورآلات
اطمینان حاصل کنید که سطحی که روی آن کار میکنید با کاغذ مومی پوشانده شده باشد. هنگامیکه اشیاء در قالبها چیده شدند، بهسادگی رزین را روی آن بریزید. ممکن است بخواهید که کمی رزین در قالبها بریزید، سپس با اشیاء پرکنید و با ریختن رزین بیشتر روی آن، کار را به پایان برسانید. این امکان توزیع یکنواخت رزین را فراهم میکند.
برای کاربرد دقیقتر، رزین را میتوان در ظرف چاشنی قرارداد. در زمانهایی که رزین ریخته میشود، حبابهای ریز ممکن است ظاهر شوند. برای خلاص شدن از شر این حبابها، میتوانید از خلالدندان برای بیرون آوردن حبابها استفاده کنید.
برای یک رویکرد پیشرفتهتر، میتوانید در لایهها کارکنید. ته قالب را با اشیاء پرکنید، با رزین ببندید، صبر کنید تا خشک شود و سپس شروع به تکرار روند کنید.
گل آموزش رزین اپوکسی بدلیجات – آموزش کار با رزین اپوکسی زیورآلات
پیشنهاد میشه این مطلب رو بخونی »» طریقه مصرف رنگ اپوکسی
هنگامیکه رزین اپوکسی زیورآلات به مدت 24 ساعت پخت شدند، آماده بیرون آمدن از قالب خواهند بود! در صورت استفاده از رهاسازی قالب و حالتدهنده، این اجسام باید بهراحتی خارج شوند. اگر اجسام احساس چسبندگی یا مرطوب کنند، احتمالاً به این معنی است که نسبت رزین به سختکننده 1:1 نبوده است و اگر هنوز بعد از 48 ساعت احساس چسبندگی میکند، متأسفانه به همین شکل باقی میماند.
اگر با سینیهای آویز کار میکنید، کار دیگری لازم نیست انجام دهید! تمامشده است، زیرا جسم رزین بهعنوان قطعه تمامشده در سینی باقی میماند.
قالب آموزش رزین اپوکسی بدلیجات – آموزش رزین اپوکسی زیورآلات
پس از خارج شدن اجسام از قالب، رزین اضافی اطراف اجسام را میتوان بهراحتی برش داد یا سنباده زد. میتوانید از جواهرات برای تکمیل اشیاء رزینی استفاده کنید. داشتن انواع ریز جواهرات مانند پایههای گوشواره، زنجیر گردنبند، گیرهها و دربها، امکان ساخت بسیاری از قطعات مختلف را فراهم میکند. بهسادگی ریز جواهرات را با ریختن مقدار کمی رزین وصل کنید و اجازه دهید خود را بگیرد یا از کمی چسب برای قفلکردن آن استفاده کنید.
وقتی همه این مراحل تکمیل شد، شما قطعات هنری پوشیدنی زیبایی خواهید داشت که باافتخار به نمایش خواهید گذاشت!
یکی از بهترین چیزها در مورد کاوش اشیاء رزین این است که میتوان آنها را تقریباً به هر چیزی تبدیل کرد. اغلب اوقات ممکن است از ساخت رزین اپوکسی زیورآلات دلسرد شوید. این فرآیند میتواند فراتر از جواهرات باشد و شما میتوانید انواع اقلام سرگرمکننده و قابلاستفاده را بسازید.
برای بهبود کار با رزین، میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
برای یادگیری کار با رزین، میتوانید از منابع مفید زیر استفاده کنید: