تولیدکننده مواد اولیه کامپوزیت و فایبرگلاس
شنبه ۰۱ دی ۱۴۰۳

سیلیکون قالبگیری اپوکسی چیست

سیلیکون قالبگیری اپوکسی
چکیده این مطلب:

یکی از انواع سیلیکون قالبگیری نچسب و انعطاف‌پذیری که برای ساخت بسیاری از قالب‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد، سیلیکون قالب گیری اپوکسی هست. این سیلیکون را ….

نویسنده: حیدر فیلی منتشر شده در: ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ 1,731 بازدید

یکی از انواع سیلیکون قالبگیری نچسب و انعطاف‌پذیری که برای ساخت بسیاری از قالب‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد، سیلیکون قالب گیری اپوکسی هست. این سیلیکون را از دو جزء رزین و هاردنر تولید می‌کنند. درواقع شما باید به‌خوبی بدانید که این سیلیکون به هیچ ماده‌ای نمی‌چسبد، تنها به ماده‌ای که شبیه خودش باشد امکان دارد که بچسبد. تحمل دمای این سیلیکون تا 200 درجه سانتی گراد است. برای ساخت بسیاری از قالب‌های سیلیکونی و محصولات رزین این نمونه سیلیکون را مورداستفاده قرار می‌دهند.

با توجه به ساختار مولکولی و قابلیت کشسانی که این نمونه سیلیکون دارد شما به‌راحتی می‌توانید از آن برای کاربردهای متنوع استفاده نمایید. کیفیت سیلیکون قالبگیری اپوکسی بسیار عالی است و شما می‌توانید چندین بار از آن استفاده کنید. بدون اینکه کدر و چسبناک شود، این قالب کاربرد طولانی‌مدت دارد. از سیلیکون‌های قالب‌گیری می‌توانید در صنعت مجسمه‌سازی، معماری، سفالی و … استفاده نمایید. شما برای استفاده از این سیلیکون باید به‌خوبی ویژگی‌های آن را بشناسید و سپس آن را مورداستفاده قرار دهید.

سیلیکون قالبگیری اپوکسی

سیلیکون قالبگیری اپوکسی

ویژگی‌های سیلیکون قالبگیری اپوکسی

برخی از ویژگی‌هایی که این نمونه سیلیکون قالبگیری اپوکسی دارد عبارت است از:

  1. مقاومت بالای سیلیکون در برابر رطوبت، آب، سرما و گرما ازجمله مهم‌ترین ویژگی‌های آن به شمار می‌رود. این ویژگی سیلیکون نشان می‌دهد که شما می‌توانید از آن در شرایط متفاوت آب و هوایی استفاده کنید. سیلیکون هر نوع رطوبت و آب را وارد خود نمی‌کند. به همین دلیل کیفیتش را از دست نمی‌دهد. ازآنجایی‌که در برابر رطوبت و گرما و سرما مقاومت زیادی دارد در هر شرایط آب و هوایی می‌توانید آن را به کار بگیرید.
  2. مقاومت بالای سیلیکون در برابر روغن، نفت، اسیدها و بازها به‌عنوان یکی دیگر از مزیت‌ها و ویژگی‌های آن شناخته می‌شود. هر یک از روغن‌ها و اسیدهایی که در صنایع وجود دارد درون این سیلیکون نفوذ پیدا نمی‌کنند. به همین دلیل این ویژگی را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سیلیکون قالبگیری اپوکسی می‌شناسند.
  3. مقاومت بالای این سیلیکون در برابر جریان برق و نارسایی از دیگر ویژگی‌ها و مزیت‌های آن هست. به دلیل همین ویژگی، شما می‌توانید مدت‌زمان زیادی از سیلیکون در شرایط متفاوت که برق و نارسایی وجود دارد استفاده کنید.
  4. خاصیت کشسانی و همچنین انعطاف‌پذیری بالایی که این سیلیکون دارد به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های آن شناخته می‌شود. درواقع به دلیل همین ویژگی است که افراد می‌توانند به‌راحتی این سیلیکون را برای قالب‌گیری بسیاری از محصولات مورداستفاده قرار دهند. این ویژگی سیلیکون موجب می‌شود که سرعت کار افراد برای استفاده از آن افزایش پیدا کند.
کاربرد سیلیکون قالبگیری اپوکسی

کاربرد سیلیکون قالبگیری اپوکسی

پیشنهاد میشه این مطلب رو بخونی »» آشنایی با انواع سیلیکون قالبگیری

نحوه استفاده از سیلیکون قالبگیری اپوکسی

سیلیکون قالب گیری برای استفاده و پخت به کاتالیزور نیاز پیدا می‌کند. کاتالیزور را به‌اصطلاح هاردنر می‌نامند. جهت پخت سیلیکون‌های قالب‌گیری با توجه به میزان گرمایی که درون هوا وجود دارد، باید ۴ الی ۵ درصد از کاتالیزور استفاده شود. جهت قالب‌گیری نیاز است که شیء موردنظر را از هر نوع آلودگی تمیز کنید. سطحشی دارای هر ساختار و بافتی که باشد باید روی سطح قالب منعکس گردد. پس از آماده کردن قالب باید رزین هاردنر و سیلیکون را به نسبت دقیقی مخلوط نمایید. حدود ۷ دقیقه مخلوط به‌دست‌آمده را باید ترکیب نمایید. جهت حباب‌گیری مخلوط باید به مدت ۵ دقیقه آن را در محیط قرار دهید.

سیلیکون زمان حباب‌گیری تا حد زیادی کف تولید می‌کند. توجه داشته باشید که حجم ظرف ۲ الی ۳ برابر باید بیشتر از حجم رزین باشد. پس از ریختن رزین درون قالب حدود ۲۴ ساعت باید صبر کنید تا سفت شود. پس‌ازآن قالب سیلیکونی‌تان آماده خواهد شد. در این مرحله می‌توانید از ترکیب هاردنر و رزین اپوکسی جهت پر کردن قالب‌های سیلیکونی استفاده نمایید. رزین و هاردنر جهت تهیه کردن اجسام تزیینی گزینه مناسبی هستند. برای خرید رزین اپوکسی می‌توانید آن‌ها را درون بسته‌بندی‌های آماده تهیه کنید. جهت طولانی‌تر شدن عمر قالب‌های سیلیکون باید از ریختن رزین اپوکسی درون اسپری خودداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + نه =