تولیدکننده مواد اولیه کامپوزیت و فایبرگلاس
پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳

رزین پلی‌استر ایستاده چیست و چه کاربردی دارد؟

رزین پلی استر ایستاده
چکیده این مطلب:

تمام پلی‌استرها خود به دو نوع تقسیم می‌شود. این دو نوع شامل رزین پلی‌استر ایستاده و پولیشی است. کاربردهای این دو نوع نیز متفاوت است. ….

نویسنده: حیدر فیلی منتشر شده در: ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ 1,467 بازدید

تمام پلی‌استرها خود به دو نوع تقسیم می‌شود. این دو نوع شامل رزین پلی‌استر ایستاده و پولیشی است. کاربردهای این دو نوع نیز متفاوت است. در این مقاله به بررسی رزین پلی‌استر ایستاده و کاربردهای آن می‌پردازیم. به‌طورکلی تمام پلی استرها از دو جزء تشکیل‌شده است که شامل ماده اصلی رنگ و یک جزء هاردنر است. این رنگ به ماده حل‌کننده و رقیق‌کننده نیاز دارد. تمام پلی استر ها بسیار شفاف و براق هستند و زیبایی طبیعی چوب را به‌طور به‌خوبی نشان می‌دهند.

رنگ رزین پلی‌استر ایستاده

دو نوع رنگ رزین پلی استر در بازار موجود است که به‌صورت ایستاده و پولیشی تولید می‌شود و هرکدام کارایی خاص خود را در صنایع چوبی دارند. نوع ایستاده آن‌یکی دیگر از رنگ‌های رایج استفاده‌شده در صنعت چوب است. رنگ تمام پلاستیک، پوششی شبیه شیشه‌بر روی سطح چوب ایجاد می‌کند که ظاهر بسیار زیبای به چوب می‌بخشد.

رزین پلی استر ایستاده

رزین پلی‌استر ایستاده

قیمت این رنگ حدود دو برابر تمام پلی استر پولیشی است. رنگ پولیشی، برای پولیش و براق کردن چوب استفاده می‌شود. این رنگ پس از اعمال بر روی سطح چوب، به عملیات دیگری نیاز ندارد، زیرا سطح بسیار صاف و صیقلی را ایجاد می‌کند که همانند شیشه هست. نوع رزین پلی‌استر ایستاده از سه جز تشکل شده است که برای آماده‌سازی این رنگ باید ابتدا این سه جز را باهم مخلوط‌کنیم.

پیشنهاد میشه این مطلب رو بخونی »» رزین پلی استر جامد چیست؟

نکته مهم در مورد این رنگ، این است که نیازی به حلال ندارد و می‌توانید آن را به‌صورت غلیظ استفاده کنید. برای استفاده از این رنگ مهارت کافی نیاز خواهد بود.

برای مخلوط کردن این رنگ ابتدا باید رزین را با کبالت ترکیب کنید و سپس سخت‌کننده را به نسبت مناسب به مخلوط اضافه کرده و کامل هم بزنید تا یک محلول یکنواخت به دست آورید. زمان خشک شدن رنگ تمام پلی استر بسیار سریع است به‌طوری‌که پس از استفاده حدود یک ساعت طول می‌کشد تا کاملاً خشک شود.

رزین پلی‌استر ایستاده از رزین های رایج در صنعت چوب است. به زبان ساده می‌توان گفت، اگر احساس کردید روی چوب یک‌لایه شیشه‌ کارشده است، احتمال بدهید که رنگ‌کار چوب روی آن رزین پلی‌استر ایستاده یا تمام پلی استر کارشده است. قیمت تمام پلی استر ایستاده حدود دو برابر پلی استر پولیشی است. چون پس از اجرای رنگ به سطح شیشه‌ای و صیقلی دست پیدا خواهید کرد و نیاز به پولیش کشی نیست.

رزین پلی‌استر ایستاده سه‌جزئی است. برخلاف نیم پلی استر دوجزئی، برای آماده‌سازی این رنگ باید سه جزء را باهم ترکیب کنید؛ اما نکته اینجاست که نیاز به تینر ندارید (البته برخی از اساتید در شرایط خاص از تینر استفاده می‌کنند). ازآنجایی‌که تمام پلی استر غلیظ هست و برای پاشش آن نیاز به مهارت و تجربه کافی است، باید از پیستوله با نازل ۲ استفاده کنید و اگر تجربه‌ای در این مورد ندارید، می‌توانید مقدار یک لیتر تینر در ۴ کیلو تمام پلی استر ترکیب کنید که امکان پاشش با پیستوله با نازل ۱.۴ و ۱.۶ وجود داشته باشد.

پیشنهاد میشه این مطلب رو بخونی »» رزین پلی استر مات

کاربرد رزین پلی‌استر ایستاده

کاربرد رزین پلی استر ایستاده

کاربرد رزین پلی‌استر ایستاده

در یک جمع‌بندی خلاصه می‌کنیم که پلی استرها به دودسته تمام پلی استر یا پلی استر ایستاده و نیم پلی استر تقسیم می‌شوند. رزین پلی‌استر ایستاده محصولی سه‌جزئی با براقیت بسیار زیاد است و بر پایه‌ی رزین پلی استر غیراشباع هست. برخلاف نیم پلی استر دوجزئی، برای آماده‌سازی این رنگ باید سه جزء را باهم ترکیب کنید؛ اما نکته اینجاست که نیاز به تینر ندارید. پلی استر ایستاده نوع دیگری از پوشش‌های رایج در صنعت چوب است.

به زبان ساده می‌توان گفت، اگر احساس کردید روی چوب یک‌لایه شیشه ‌کارشده است، احتمال بدهید که رنگ‌کار چوب روی آن پلی استر ایستاده یا تمام پلی استر کارکرده است. قیمت تمام پلی استر ایستاده حدود دو برابر پلی استر پولیشی است. چون پس از اجرای رنگ به سطح شیشه‌ای و صیقلی دست پیدا خواهید کرد و نیاز به پولیش کشی نیست. قسمت‌های تشکیل‌دهنده رزین پلی‌استر ایستاده به‌صورت زیر است.

پیشنهاد میشه این مطلب رو بخونی »» رزین پلی استر مجسمه‌ سازی

  1. رنگ اصلی یا رزین غیراشباع که در قوطی بزرگ قرار دارد و حجم بیشتری را تشکیل می‌دهد.
  2. کاتالیزور یا شتاب‌دهنده یا کبالت که رنگ آن بنفش است.
  3. سخت‌کننده، پراکساید یا هاردنر که در نیم پلی استر هم وجود داشت. این مایع شفاف و بی‌رنگ است.

نسبت ترکیب این مواد با توجه به فرمولاسیون شرکت تولیدکننده متفاوت هست و باید فقط با توجه به اطلاعات درج‌شده بر روی قوطی محصول اقدام به ترکیب کنید. تمام پلی استر نیاز به حلال ندارد و فقط با ترکیب همین مواد و بدون تینر می‌توان آن را با پیستوله پاشید. زمان خشک شدن تمام پلی استر بسیار سریع هست. سطح لاک براق سه‌جزئی ایستاده پس از اجرا حدود یک ساعت طول می‌کشد که خشک شود و پس از ۸ ساعت به خشکی نهایی می‌رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 3 =