تولیدکننده مواد اولیه کامپوزیت و فایبرگلاس
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

آموزش قالب گیری با رزین پلی استر

قالب گیری با رزین پلی استر
چکیده این مطلب:

قالب گیری با رزین پلی استر به‌طور کل شامل سه مرحله اصلی هست که در این مقاله همراه با یک مثال برای شما دوستان عزیز ….

نویسنده: حیدر فیلی منتشر شده در: ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ 1,054 بازدید

قالب گیری با رزین پلی استر به‌طور کل شامل سه مرحله اصلی هست که در این مقاله همراه با یک مثال برای شما دوستان عزیز شرح خواهیم داد. ابتدا بهتر است بدانید مناسب‌ترین درجه برای کار با رزین پلی استر درزمینهٔ قالب گیری دمای ۲۰ باشد و میزان هاردنر به‌کاررفته نیز باید به‌ طور معمول ۲ درصد باشد تا در انجام دادن قالب گیری مشکلی به وجود نیاید.

مراحل قالب گیری با رزین پلی استر

قالب گیری با رزین پلی استر

قالب گیری با رزین پلی استر

مرحله ۱: آماده‌سازی مدل برای قالب‌ گیری با رزین پلی استر

در مرحله اول شما باید از طرح موردنظر خود یک نمونه داشته باشید این نمونه می‌تواند هر شیء یا مجسمه و تندیسی باشد که در نظر دارید تا قالبی به همان شکل برای آن تهیه کنید. اگر از طرح خود مدل اولیه ندارید باید این کار را به CNC کارها با پرداخت هزینه بسپارید و یا برای مدل‌های پیچیده‌تر از فعالان نمونه‌سازی با پرینتر سه‌بعدی کمک بگیرید.

برای شروع قالب گیری با رزین پلی استر باید یک جعبه ساخت قالب بسازید، بسته به ابعاد نمونه اولیه می‌توانید از یک کارتن آماده استفاده کنید و یا قطعات سفت مقوایی و یا چوبی را در کنار هم قرار دهید و محفظه‌ای مستطیلی یا مربعی شکل بسازید.

در روشی دیگر می‌توانید روی یک قطعه شیشه با مقوا یک ۴ وجهی بدون درز بسازید شیشه باعث می‌شود سطح زیر کار شما صاف و صیقلی ساخته شود.

* ثابت نمودن نمونه اولیه برای قالب گیری با رزین پلی استر

حالا نوبت آن است که نمونه اولیه خود را داخل محفظه قرار دهید و با چسب آن را ثابت نمایید.

نکته: اگر نمونه اولیه شما چوب خام است و یا گردوغبار و آلودگی و خراش دارد، بهتر است قبل از قالب‌زنی تمیز شود و یا بارنگ جلا و روغن پوشش مناسبی داده شود تا کیفیت قالب خوبی حاصل گردد.

مرحله ۲: مخلوط کردن و آماده‌سازی سیلیکون

بسته به ابعاد قالب موردنظرتان و محاسبه حجم آن مایع سیلیکون را وزن کنید، سیلیکون به‌صورت دوجزئی فروخته می‌شود و پس از اعمال هاردنر به آن خشک می‌گردد. پس از وزن کردن سیلیکون بسته به دستور مصرف درج‌شده بر روی ظرف به‌اندازه ۳ تا ۴ درصد از وزن سیلیکون هاردنر را اضافه نمایید و خوب به هم بزنید تا کامل ترکیب شود. توجه داشته باشید پس از اضافه کردن هاردنر فرایند سفت شدن سیلیکون آغاز می‌شود.

مرحله ۳: ریختن سیلیکون در محفظه

پس از آماده‌سازی سیلیکون آن را درون محفظه خود بریزید تا کامل نمونه اولیه شمارا پوشش دهد. پس از گذشت زمان ۸ ساعت سیلیکون سفت شده و می‌توانید آن را از قالب دربیاورید، قسمت‌هایی که نیاز به برش دارد را برش دهید، قالب سیلیکونی انعطاف‌پذیر شما آماده مصرف است.

آموزش قالب گیری با رزین پلی استر

آموزش قالب گیری با رزین پلی استر

نشاسته‌ی ذرت؛ یک روش عالی و کم‌هزینه و خانگی برای ساخت قالب سیلیکونی

مواد لازم:

  1. سیلیکون قالب‌ گیری
  2. نشاسته‌ی ذرت یا آرد ذرت
  3. ظرف یک‌بارمصرف
  4. دستکش پلاستیکی

پیشنهاد میشه این مطلب رو بخونی »» آموزش کار با رزین پلی استر

مرحله‌ی اول از قالب گیری با رزین پلی استر:

غیر از قالب گیری با رزین پلی استر، شما می‌توانید با نشاسته ذرت نیز قالب بسازید. در ابتدای کار شما باید یک بسته سیلیکون مایع تهیه کنید (می‌توانید سیلیکون را از فروشگاه‌های آنلاینی مثل پاشا لیزر بخرید). فرق این روش با قبلی این است که شما مقدار بسیار کمی از سیلیکون برای ساخت قالب نیاز دارید. البته این مقدار بستگی به قالب شما دارد. همان‌طور که قبلاً اشاره شد این روش برای مشاغل خانگی مناسب است.

مقدار سیلیکون باید به‌اندازه‌ای باشد که نمونه قالب‌گیری شما در آنجا شود.

مرحله دوم از قالب گیری با رزین پلی استر:

حال وقت اضافه کردن نشاسته ذرت به سیلیکون است. مقدار نشاسته ذرت باید دو برابر سیلیکون باشد. می‌توانید از آرد ذرت نیز استفاده کنید.

مرحله سوم از قالب گیری با رزین پلی استر:

در این مرحله حتماً دستکش پلاستیکی به دست کنید. دو ماده خود را به‌خوبی باهم ترکیب کنید و آن را ورز دهید. نگران خشک بودن ترکیب خود نباشید به‌تدریج با ورز دادن شما ترکیب به شکلی که باید می‌شود. ممکن است در حین انجام این کار مقداری آرد یا نشاسته از سیلیکون شما جدا شود. لازم نیست آن را به ماده برگردانید سیلیکون به‌اندازه خود آرد و نشاسته را جذب می‌کند.

مرحله‌ی چهارم از قالب گیری با رزین پلی استر:

بعدازآن که این دو ماده به‌خوبی ترکیب شد حال باید یک توپ درست کنید. خمیر را به‌خوبی ورز دهید و سعی کنید که آن را به شکل یک کره یا توپ دربیاوردید. سپس آن را با کف دست به‌آرامی صاف کنید؛ اما خمیر را نازک نکنید. ضخامت خمیر باید بیشتر از نمونه شما باشد.

مرحله پنجم از قالب گیری با رزین پلی استر:

نمونه خود را روی خمیر بگذارید و به‌آرامی آن را به داخل خمیر فشار دهید. سعی کنید خمیر کاملاً به نمونه شما بچسبد و شکل آن را به خود بگیرد.

مرحله‌ی ششم از قالب گیری با رزین پلی استر:

قالب را به مدت 20 دقیقه کنار بگذارید و بگذارید کمی سفت شود.

مرحله هفتم از قالب گیری با رزین پلی استر:

بعد از 20 دقیقه باید نمونه خود را از قالب جدا کنید. حواستان باشد که قالب آسیبی نبیند. اگر کمی سفت بود می‌توانید با کمک یک شی‌ء باریک یا انگشتان خود نمونه را از قالب جدا کنید. قالب شما به همین سادگی حاضر شد! حال شما می‌توانید از آن استفاده کنید و زیورآلات و یا محصولات خود را بسازید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 5 =