تولیدکننده مواد اولیه کامپوزیت و فایبرگلاس
پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳

رزین پلی استر ایزوفتالیک و تفاوتش با ارتوفتالیک

رزین پلی استر ایزوفتالیک
چکیده این مطلب:

در بسیاری از صنایع کامپوزیت یا فایبرگلاس، در دستگاه‌های لمینیت، قالب‌گیری و ریخته‌گری سنتی، معمولاً از دو نوع رزین پلی استر استفاده می‌شود که به ….

نویسنده: حیدر فیلی منتشر شده در: ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ 1,359 بازدید

در بسیاری از صنایع کامپوزیت یا فایبرگلاس، در دستگاه‌های لمینیت، قالب‌گیری و ریخته‌گری سنتی، معمولاً از دو نوع رزین پلی استر استفاده می‌شود که به ترتیب رزین‌های پلی استر ارتوفتالیک و رزین پلی استر ایزوفتالیک هستند. رزین‌های غیراشباع، مانند رزین‌های پلی استر، می‌توانند تحت شرایط مناسب پخت شوند. طیف وسیعی از پلی‌استرها از ترکیبات مختلف ساخته‌شده‌اند که همگی دارای خواص متنوعی هستند.  به‌عنوان یک نکته جهت شفاف‌سازی برای مخاطبان، این مقاله به رزین پلی استر ایزوفتالیک و تفاوتش با ارتوفتالیک می‌پردازد.

رزین پلی‌استرها به دسته‌های گوناگونی تقسیم می‌شوند که مهم‌ترین آن‌ها ارتوفتالیک و ایزوفتالیک است که هرکدام از این‌ها شاخه‌های متعدد دارد و در کاربردهای گوناگون مورداستفاده قرار می‌گیرد. برای تولید و صادر کردن رزین پلی‌استرها می‌بایست تولیدکننده یک سری از اطلاعات را داشته باشد. ازجمله این اطلاعات عبارت‌اند از:

رزین پلی استر ایزوفتالیک

رزین پلی استر ایزوفتالیک

پیشنهاد میشه این مطلب رو بخونی »» رزین پلی استر ارتوفتالیک غیر اشباع چیست؟

رزین پلی استر ایزوفتالیک و ارتوفتالیک

  • رزین پلی‌استرها بعد از بسته و سفت شدن حجمشان کاهش پیدا می‌کند.
  • تغییرپذیری رنگ آن‌ها در مقابل نور بسیار ناچیز است.
  • رزین‌ها پس از سفت شدن به‌هیچ‌عنوان به حالت مایع بازنمی‌گردند.
  • عمر مفید هر رزین پلی استر حدوداً ۱۲ ماه است.
  • برای استفاده از رزین پلی استر بهترین دما ۲۰ درجه است.
  • مکان نگهداری رزین پلی‌استرها حتماً باید تاریک و خنک باشد.
  • پلی‌استرهای مایع از خطر بسیار زیادی برخوردار هستند.
  • میزان استفاده از رزین پلی‌استرها در هرروز حدود ۵ کیلوگرم است.
  • رزین پلی‌استرها هنگامی‌که مایع هستند از بوی بسیار بدی برخوردارند.

رزین پلی استر ارتوفتالیک در سراسر صنعت به‌عنوان یک رزین اساسی شناخته‌شده است. بسیاری معتقدند که رزین‌های ارتوفتالیک محصول کمتری نسبت به رزین‌های همه‌منظوره هستند. آن‌ها معمولاً نسبت به سایر انواع رزین، مانند پلی استرهای ایزوفتالیک، وینیل استرها و اپوکسی ها ارزان‌تر هستند. سبد خواص آن‌ها ازنظر استحکام، مقاومت شیمیایی و مقاومت در برابر خوردگی در مقایسه با سایر انواع رزین ازجمله پلی استرهای ایزوفتالیک پایین‌تر است.

تفاوت رزین پلی استر ایزوفتالیک و ارتوفتالیک

مقایسه رزین‌های پلی استر نشان می‌دهد که ایزوفتالیک دارای مزایای کلیدی نسبت به ارتوفتالیک است. رزین پلی استر ایزوفتالیک بدون شک از درجه بالاتری برخوردار هستند و استحکام فراوان ای بالاتر، انعطاف‌پذیری و مقاومت شیمیایی بهتری را ارائه می‌دهند. برای نشان دادن بیشتر تفاوت‌های مهم، در آزمایش‌های آزمایشگاهی، یک پانل رزین پلی‌استر ایزوفتالیک تقویت‌شده با فایبرگلاس ۱۰ درصد خواص خمشی و ۲۰ درصد کششی بالاتری نسبت به پانل‌های قابل‌مقایسه با رزین پلی‌استر ارتوفتالیک نشان داد.

پیشنهاد میشه این مطلب رو بخونی »» رزین پلی استر غیر اشباع چیست

واضح است که تفاوت‌های اساسی بین رزین‌های پلی استر ایزوفتالیک و ارتوفتالیک وجود دارد. با استفاده از این نقاط قوت، ما می‌توانیم عملکرد مواد فایبرگلاس را بهینه کنیم و راه‌حل مواد باکیفیت بالا و مقرون‌به‌صرفه را در اختیار شما و مشتری خود قرار دهیم.

اسید فتالیک و اسید ایزوفتالیک ایزومرهای یکدیگر هستند. زنجیره‌های مولکولی پلی استر غیراشباع سنتز شده از آن‌ها به ترتیب o-phthalic و isophthalic هستند. اگرچه زنجیره‌های مولکولی آن‌ها ازنظر ساختار شیمیایی مشابه است، اما ایزوفتالیک غیراشباع است در مقایسه با پلی‌استر غیراشباع ارتو فتالیک، پلی استر دارای ویژگی‌های زیر است:

رزین پلی استر غیراشباع اسید ایزوفتالیک با وزن مولکولی بالاتر را می‌توان با اسید ایزوفتالیک تهیه کرد، به‌طوری‌که محصول پخته‌شده دارای خواص مکانیکی، چقرمگی، مقاومت در برابر حرارت و مقاومت در برابر خوردگی است.

تفاوت رزین پلی استر ایزوفتالیک

تفاوت رزین پلی استر ایزوفتالیک

خلوص پلی استر اسید ایزوفتالیک بالا است و هیچ اسید ایزوفتالیک باقی‌مانده و ناخالصی‌های ایزوفتالات با وزن مولکولی کم در رزین وجود ندارد.

پیشنهاد میشه این مطلب رو بخونی »» رزین پلی استر اشباع چیست؟

پیوند استری روی زنجیره مولکولی پلی استر اسید ایزوفتالیک توسط اثر بازدارندگی فضایی اسید ایزوفتالیک محافظت می‌شود. پیوند استری روی زنجیره مولکولی پلی استر اسید فتالیک بیشتر در معرض حمله آب و سایر رسانه‌های خورنده است. پلاستیک تقویت‌شده با الیاف شیشه ساخته‌شده از رزین پلی استر اسید ایزوفتالیک، پس از خیساندن در محلول کلرید سدیم اشباع‌شده در دمای 71 درجه سانتی گراد به مدت یک سال، همچنان عملکرد بسیار بالایی دارد.

همه ما می‌دانیم که قیمت محصولات برابر است باارزش آن، البته گران‌تر با ویژگی بهتر، اما نمی‌توان گفت که رزین پلی استر ایزوفتالیک بهتر است هر زمان انتخاب شود، باید دقیقاً بر اساس جایی که استفاده می‌کنید و در صورت نیاز ویژگی‌های بسیار بهتر را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − چهار =